60 LET GLASBENE ŠOLE RADLJE OB DRAVI

Moja Muzika

Glasbeni projekt, ki je ugledal luč sveta ob 60. letnici Glasbene šole Radlje ob Dravi. Projekt »Moja Muzika« skozi glasbo opisuje glasbeno pot instrumentov skozi različne stile in zasedbe. Skladbe so obogatene z aranžmaji, ki so delo Luke Krofa, glasbo in besedila pa je napisal Luka Pernek, ki je prevzel tudi glavno vlogo vokalista.

V tem projektu so sodelovali tako zdajšnji kot tudi bivši učitelji ter gosti: Tina Kseneman – citre, Bojan Zeme – klarinet, Makan Tomaž – tuba , Miha Petek – trobenta, Lucija Štrekelj – vokal.

Zelo smo veseli, da je prišlo tudi do sodelovanja s pevskim zborom Osnovne šole Mežica. Celotno delo je bilo posneto v studiu Dejana Dimca – Dime v Mežici.

Takšni projekti bogatijo delo učiteljev, razširjajo obzorja učencem ter pozitivno vplivajo na poslušalce, ki ne morejo ostati ravnodušni, saj te vsaka skladba na nek način dvigne in popelje na raven zadovoljstva.

Ravnatelj Matej Švab je povedal: »Projekt, ki smo ga posneli, je že dve leti zorel na osnovnošolskih odrih in videti je bilo, da so otroci na koncertih zelo uživali. Pričarali smo jim koncert na katerem so lahko zraven tudi plesali, peli ter seveda sproščeno uživali, kar pa je tudi glavni namen glasbe, ki ji otroci ali drugi poslušalci prisluhnejo«.

MOJA MUZIKA

GLASBILA

KLAVIR

CITRE

FLAVTA

GODALA

HARMONIKA

KITARA

KLARINET

SAKSOFON

TROBENTA

TOLKALA

PIHALA IN TROBILA