60 LET GLASBENE ŠOLE RADLJE OB DRAVI

MOJA MUZIKA

KONCERT OB 60-LETNICI

STALNA RAZSTAVA ZORANA OGRINCA

ZBORNIK OB   60-LETNICI GLASBENE ŠOLE

Moja Muzika

Glasbeni projekt, ki je ugledal luč sveta ob 60. letnici Glasbene šole Radlje ob Dravi. Projekt »Moja Muzika« skozi glasbo opisuje glasbeno pot instrumentov skozi različne stile in zasedbe. Skladbe so obogatene z aranžmaji, ki so delo Luke Krofa, glasbo in besedila pa je napisal Luka Pernek, ki je prevzel tudi glavno vlogo vokalista.

V tem projektu so sodelovali tako zdajšnji kot tudi bivši učitelji ter gosti: Tina Kseneman – citre, Bojan Zeme – klarinet, Makan Tomaž – tuba , Miha Petek – trobenta, Lucija Štrekelj – vokal.

Zelo smo veseli, da je prišlo tudi do sodelovanja s pevskim zborom Osnovne šole Mežica. Celotno delo je bilo posneto v studiu Dejana Dimca – Dime v Mežici.

Takšni projekti bogatijo delo učiteljev, razširjajo obzorja učencem ter pozitivno vplivajo na poslušalce, ki ne morejo ostati ravnodušni, saj te vsaka skladba na nek način dvigne in popelje na raven zadovoljstva.

Ravnatelj Matej Švab je povedal: »Projekt, ki smo ga posneli, je že dve leti zorel na osnovnošolskih odrih in videti je bilo, da so otroci na koncertih zelo uživali. Pričarali smo jim koncert na katerem so lahko zraven tudi plesali, peli ter seveda sproščeno uživali, kar pa je tudi glavni namen glasbe, ki ji otroci ali drugi poslušalci prisluhnejo«.

GLASBILA

KLAVIR

CITRE

FLAVTA

GODALA

HARMONIKA

KITARA

KLARINET

SAKSOFON

TROBENTA

TOLKALA

PIHALA IN TROBILA

Koncert ob 60. letnici

Stalna razstava Zorana Ogrinca 

Pokrajine spominov – razmišljanja o razstavi  

Leta 2017 smo se zbrali na otvoritvi moje samostojne razstave v prostorih Glasbene šole Radlje ob Dravi. Spominjam se, da smo obujali spomine na preteklost… še posebej jaz sem bil nostalgičen, ker sem postavil razstavo v prostorih v katerih sem preživel svojih dvanajst najlepših otroških let. Z mojo družino smo živeli v »ravnateljskem stanovanju« v pritličju takratne šole, ki je počasi postala «stara šola«, sedaj pa glasbena. Na zidove naše nekdanje dnevne sobe sem obesil slike… te iste sobe v kotu kateri je stal klavir, na katerem je moja mama z  učenci preigravala klavirske začetnice. 

Slike smo obesili tudi na hodnik, kjer so po tleh še zmeraj ploščice izpred več kot sto let in so jih zgladili tisoči učenci in njihovi učitelji. Seveda je likovno opremljena bila tudi dvorana s klavirjem. 

V tej lepi dvorani bodo moje slike ostale kot stalna likovna oprema. Tematsko so vse povezane z neposrednim okoljem. Na slikah visokih formatov so prikazani stilizirani izrezi vrtov. Ena ima naslov Vrt za vilo Čira-čara, ki je še danes najlepša hiša v Radljah… dolga leta pa moj dom. Reki Dravi so posvečene štiri slike. Že naslovi povedo, da to niso samo krajine ampak razmišljanja o reki kot simbolu. Moja reka, Brodnik na mitski reki, Odsev drevaka… Na več slikah se pojavljajo tudi človeške figure – to smo mi, ki plujemo po reki časa. Upam, da bodo obiskovalci kakšnega koncerta ob poslušanju glasbe z mislimi odpotovali kdaj tudi v moj Amarkord, ki jih obdaja v obliki slik. 

Zoran Ogrinc 

DOSTOPNOST