Kvartet klarinetov CLARITET je bil kot Kulturno društvo Claritet ustanovljen leta 2011 na pobudo profesorjev Glasbene šole Slovenj Gradec. Člani so se v tej zasedbi združili v želji po kvalitetnem in sproščenem izvajanju komorne glasbe na različnih prireditvah.

Sami se predstavijo na zelo zanimiv, šaljiv način:

Mitja Repnik

Njegova življenjska želja je, da bi Chopinov Minutni valček zaigral v 57 sekundah. Obožuje opero Romeo in julija, ko gre po navadi na morje.

Aljoša Pavlinc

V poletnih mesecih, dela kot reševalec iz vode na Labodjem jezeru in Lepi modri Donavi.

Rok Rupreht

Pri kvartetu je zadolžen za zamujanje in zalaganje not (≠ zlaganje not). Je lastnik največjega nasada (bambusa) v srednji Evropi, iz katerega izdeluje jezičke višjih trdot (4-7). Njegova največja želja je, da bi dokončal Schubertovo Nedokončano simfonijo.

David Gregorc

Tisti, ki ma največjega (beri klarinet)! Za določen čas je zaposlen pri Seviljskem brivcu.

Družijo jih ljubezen do igranja klarineta, sproščenost, inovativnost in veselje do novih spoznanj in odkritij v glasbi. Glasbeniki so glasbene izkušnje pridobivali v različnih glasbenih zasedbah.

V kratkem času delovanja smo nastopili na številnih prireditvah tako doma kot v tujini ter na šestih koncertih v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.

Za svoje delo so v letu 2017 prejeli Bernekerjevo priznanje Mestne občine Slovenj Gradec.

Leta 2017 so na mednarodnem tekmovanju Svirel v najzahtevnejši kategoriji prejel zlato plaketo in 2. nagrado.

S kvalitetnim, sproščenim, inovativnim in samozavestnim nastopom želijo čim širšemu občinstvu približati komorno glasbo za klarinet. Vseskozi jih spremlja velika mera pozitivne energije.

Ponosno stopajo po svoji glasbeni poti, ne sprašujejo se kam pelje, le hodijo po njej.

 

 

DOSTOPNOST